torsdag 13. august 2009

Feriebilder

På lørdag skal vi feire min svigerfar sin 70-årsdag.
I går kom vi hjem fra ferie, så nå mens vi har vært på ferie har jeg laget disse bordkortene til festen på kveldene.
Egentlig litt kræsj med fisk og blomst, men svigerfar likte bordkortet med blomst og bordet skal dekkes med litt maritim stil og vi har kjøpt havfiskestang i bursdagsgave, så hva er vel mer naturlig enn å ha med en fisk på bordkortet også? Mønsterarket er fra Basic grey sin serie Granola, og jeg syns det minnet om vannsprut. Ellers er det Bazzill French Vanilla som er brukt, blomster og halvperler fra Kaiser Craft, rose og metallfisk i fra Kort og Godt. Kantene er svertet med Nick Bantock van Dyke Brown. Vi startet turen med en overnatting på Hjelmeland Spa og Velvære hotell. Dessverre ble det ingen behandlinger denne gang, men likevel et fint opphold med sol, 25 grader og god mat. Ronny var på teambuilding med jobben fra torsdag til fredag, så Emil og jeg kjørte inn på fredagen. Dagen da selveste gullgutten vår ble 3 år. På bildet spiser han bursdagsis i stedet for kake. Bildet av hotellet er tatt fra balkongen vår ned mot uteserveringen og mot sjøen.
Lørdag gikk turen videre mot Geilo. Min mor er derfra så vi skulle på besøk til min gommo (mormor) som ble 100 1/2(!!!) på fredagen.
En av dagene var vi på besøk hos en kamerat av far. For en gangs skyld var vi på Geilo samtidig med mor og far, så da spurte jeg far om vi ikke kunne dra på besøk dit. Jeg har ikke vært der på sikkert 20 år og mye var skjedd på småbruket siden den gang. Nå krydde det med fugler av alle slag. Ender og høner i mange varianter, påfugler og kalkuner. Til og med svarte svaner var det. Han hadde laget til et par falske dammer til fuglene, men mens vi var på besøk var de stort sett der vi var og forfulgte oss uansett hvor vi gikk. Jeg følte meg ikke helt trygg med de to kalkunhannene som fotfulgte hvert skritt jeg tok, og Emil syns morfar sin hånd var god å holde i. Litt tryggere var det med kaninene som hoppet rundt.

Noe av småbruket slik det er i dag. Sist jeg var her var det kun den rød låven som var der. Nå hadde han fått fatt i flere gamle stabbur og blant annet enn gammel stugu (stue) fra 1862 eller deromkring.
Under bilde av den ene kalkunen og en av de svarte svanene.

På Geilo lå vi i gommo sitt gamle hus. Det ligger nokså fritt og må vel absolutt kalles en naturtomt. Langs inngangen vokser det tyttebær og på bildet med Emil har vi gått ca 10 meter i fra inngangsdøren, opp i skogen og Emil plukker blåbær.
Denne type blomst er et barndomsminne for meg, og den vokser også på tomten til Gommo. Det jeg husker med denne blomsten er at når du slår den mot hånden så smeller det. Det var morsomt å kunne vise Emil dette og se at han syns det var like gøy som mammaen ;)
En dag var vi på Langedrag. Av alle ting så har jeg aldri vært der før, så nå var det jammen meg på tide. Bildene av kyrne er tatt på veien dit. Midt på veien traff vi på ca 20 kyr som spaserte midt i veien. Bildet med kyrne i veien er ikke noe god kvalitet, men tatt ut av frontruten og er av kyr som bryr seg midt på ryggen om det kommer en bil...
Bildet under tok jeg ut sidevinduet. Jeg følte meg ikke helt høy i hatten, men heldigvis gikk selveste oksen på andre siden av bilen.
Vel inne på Langedrag var det masse å se. Jeg hadde ikke store forhåpningene, for min mor sier alltid at hun har aldri betalt så mye for å se på noen telemarkkyr som sist hun var på Langedrag for mange år siden. Hun og mine to tanter fra Geilo var også med oss denne dagen og verken store eller små ble skuffet. Det var utrolig gøy å komme så tett innpå forskjelllige dyr. Og jeg gikk nokså amok med kamera. Her gikk gaupen få meter fra oss. Ulvene var litt mer på avstand, men vi var med på fòringen av elg, ulv, gaupe, reinsdyr, fjellrev. Vi fikk til og med komme inn til elgene, reinsdyra og fjellreven.

Her mater Ronny reinsdyret. Sjekk størrelsen på geviret! Emil matet også reinsdyret, og det har han snakket masse om i etterkant.
På det nederste bilde er det fjellrev og de gikk inne i samme garde som reinsdyrene.
Da vi var der hadde de fått inn en elgkalv som nå var 10 1/2 uke gammel. En historie som gikk innpå meg, så jeg må bare fortelle dere også:
Moren til kalven var blitt skremt av en løs elghund i skogen. Moren var nok blitt så redd at hun hadde født denne kalven og sprunget av gårde. De mente det var en tvillingfødsel for kalven var så liten. Moren har nok sprunget videre for å føde neste kalv og redde i alle fall èn av de. Noen mennesker hadde hørt elghunden gjø og forstått at noe var galt, så de hadde gått etter lyden og sett denne elgkalven helt nyfødt. De hadde ligget på avstand og observert kalven i ett døgn for å se om moren kom tilbake. Det gjorde hun ikke, så da ble Langedrag kontaktet om de kunne ta vare på kalven.
Første dagen den var på Langedrag tok den lite næring til seg, og etter som kvelden led på ble den slakkere og hun på bildet her hadde tatt den med inn i huset sitt. Etter å ha fått varmen i seg begynte elgen etter hvert å ta til seg næringen, og hadde bodd inne i huset hennes i 2 måneder. Tenk å ha et så stort dyr boende inne i huset da...

3 kommentarer:

Anne sa...

Så masse fine bilder du har tatt av alle dyrene på langedrag. Ser ut for at dere har hatt en fortreffelig dag på langedrag.

Ser ut som Emil storkoser seg med is på bursdagen sin. Vi må nok snart dra avsted og kjøpe fin pakke til han :-)

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛

Viggers sa...

Hei.
Jeg så du hadde et flott bilde av en svart svane, og tillater meg å spørre om jeg kan bruke fotoet i min blog Tid & rom ?
Jeg skal sjølvsagt oppgi fotograf og lenke til din blogg.