søndag 21. juni 2009

Vikingmarked

I dag har vi vært med Anne og familien på Jernaldergården. Sist jeg var der var sikkert med klassen da jeg gikk på barneskolen. Det samme med Anne så vi har snakket om ta turen dit en gang. Nå i helgen var det Vikingmarked så da var det en ekstra unnskyldning til å komme seg avgårde. Det foregikk vikingaktiviteter som f.eks. bueskyting og håndtverk, salgsboder og litt forskjellig annet som skjedde. Kl 15 var det slåsskamp som vi fikk med oss før vi dro hjem. Både store og små har storkost seg i dag, og Emil fortalte veldig til mormor, morfar, onkel og tante Kristine når vi etterpå var i bursdagsselskap til onkel. Spesielt fikk de høre om slosskampen. Jeg trodde kanskje han skulle syns det var litt skummelt, men tvert i mot. Det var visst kjempeartig :)Pappa har kjøpt sverd til en fornøyd junior - og sikkert en like fornøyd pappa.

Emil oppdaget litt senere på dagen at pappa ikke kjøpte det største sverdet til gullet sitt. Da blir man litt lei seg og pappa må fortelle litt om hva han syns om akkurat det.

Tidsriktig mat inni et av jernalderhusene.Farget garn
Her sitter Berit og vever bånd og viser hvordan man får forskjellig mønster.Tresverd med hamptau


Krigerskjold
Full krig på vikingers vis.


Jeg måtte jo bare ta bilde. En sliten gutt vil sitte på skuldrene til pappa på vei til bilen. Litt tung bleie og med Up and Go og for vid bukse så ser det slik ut.
Som far så sønn :p


3 kommentarer:

Anne sa...

Må jo innom å takke for en herlig dag sammen med dere. Ungene storkoste seg idag men Oscar snakket voldsomt om de krigerene etter at vi kom hjem. Han syns nok det ble litt for skummelt....iallefall når de heiv seg over steingjerdet :-)

Masse flotte bilder. Ser du har gått litt mer i detalj enn hva jeg har gjort hehe Men hvor er bilde av oss?

Monica sa...

Høres ut som en kjempefin dag, virket som et flott sted.
Også "som far som sønn" da, ha ha.
Ha en fin uke :)

Inas lune hjørne. sa...

For noen herlige bilder av Emil.