søndag 19. juli 2009

Vår dyreverden - og tapet...

I dag tror jeg ikke verden står til påske.
Bildet er tatt i gangen vår mellom stuen og kjøkkenet. For 3 år siden holdt vi i disse dager på med oppussing av bad. I den forbindelse fjernet vi et soverom og en del av gangen for å utvide badet i fra 5 kvm til 14 kvm. Denne lille gangen har vi liksom bare "glemt" - i alle fall gjort lite med annet enn litt nå og litt da. Sist det ble gjort noe der var for 1 år siden. Da ble det satt opp nye gipsplater og slik har det stått siden...
Er det rart jeg fikk sjokk da Ronny fant fram tapeten som jeg kjøpte for noen uker siden og begynt å tapetsere? :dån: Jeg var rask med å droppe alle andre gjøremål og hjelpe til med tapetseringen ;) Helt øverst på bildet er en tapet i fra gammelt av, til venstre er glassfiberstrien som var malt i Lys Toscan da vi flyttet inn *blærk*, mens til høyre er en flik av den nye tapeten. Jeg må innrømme at jeg er litt usikker på hva jeg syns om tapeten vi nå har tapetsert med, for tapeten er veldig i mine farger, men det er vel 15 år siden jeg sist jeg kjøpte tapet med mønster på ;) Uansett har det ingen betydning. Gangen er endelig tapetsert!!! Nå mangler bare lister ;)
***************

Bildet under her er av den hekkans minken som har plaget oss på Ølberg gjennom sommeren. Den kom seg inn i forteltet ved å gå under campingvognen og opp under gulvet, og den var ikke så veldig sky. Sist søndag satt Ronny og jeg og snakket vanlig i forteltet og Emil satt på gulvet og lekte. Minken kom inn og brydde seg lite om at vi faktisk satt inni VÅRT fortelt *grrr*. Det hele endte til slutt med at jeg og Emil sto oppå stolen min, men rømte til slutt over til naboene mens Ronny jaktet på den med kniv inni forteltet uten hell.
Heldigvis fikk en av naboene fatt i en felle han satte opp under vognen vår, og dagen etter ble den tatt av dage, så nå kan vi kanskje få være litt mer i fred ;)

Noen "fluegreier" som fasinerer flere av oss på Ølberg. Når de flyr så ser de helt røde ut. Sist mandag tok jeg med meg kamera og makrolinse en tur bak campingvognen, for jeg hadde sett mange av de der tidligere på dagen . Det var ikke vanskelig å få tatt bilder av de, for tett på kom jeg og mange var de. Jeg vet ikke hva slags insekt de er, men stilige er de.


Utsikt i fra sanddynene rett bak vogna og utover havet.


På turen med kamera og makrolinse sto jeg bøyd over en blomst for å nå frem til motivet jeg skulle ta bilde av. Jeg så tilfeldigvis at jeg sto bøyd over disse to som tydeligvis ikke brydde seg om meg, så dette bildet er ikke "cropet" i det hele tatt. Da står jeg rimelig nært ;)

Hestebremsen jeg skrev om i forrige innlegg. Bildet ble tatt dagen etter med macrolinsen min. "Bjarne" avgikk med døden et par dager etter.

4 kommentarer:

Kristin sa...

Huff, får vondt av den stakkars minken jeg. Synd de ikke kan holde seg litt på avstand. Nydelige bilder du har tatt sånn ellers!

Bergsagel Hagelag sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bergsagel Hagelag sa...

Hei Grethe!

Det er Bloddråpesvermer du har fått tatt bilde av ;-)
De er skikkelig flotte å se til!
Godt dere fikk tat minken, for de kan være lumske når de blir for godt kjent.
Sommerhilsen fra Anne Gro

Susanne sa...

Hei hei. Jeg lurte på om jeg kunne få bruke bildet du har tatt av hestebremsen i bloggen min på hest.no? http://www.hest.no/blogg/blogg.html?bid=1360

Jeg skal lage en blogg som skal hete hestebrems vs kuklegg også mangler jeg noen bra bilder. Mvh Susanne Sveen Nesfeldt.