onsdag 8. juli 2009

Sommer på godt og vondt...

Vi bor i et hus i fra 1962 og kjøkkenet er også i fra da. Slike overskaper som skrår. Ja, alle syns det høres nokså kult ut, men på vårt kjøkken er det ikke så kult. Det kan alle som har sett det skrive under på ;)
Vi skal endelig skifte og det ser ut som det blir disse frontene i fra Ikea.



I dag har vi hatt besøk av dette vesenet på Familieskatter. Jeg prøvde å google litt om veps og jordveps, men fant ut at det måtte være noe annet. Noe større. For når jeg målte kroppen så var den 27 mm og med "armene" fremover var den 45 mm. Litt størrelse, ja...

Jeg spurte til slutt på scrapping.no og der visste damene selvsagt hva det var. Det er visstnok en hestebrems. Et insekt med bielignende kropp og flueøyne. Ikke noe hyggelig vesen. Google "hestebrems" og les litt, for det var nokså interessant. Den har vært i samme vinduet hele dagen, så i morgen skal jeg prøve å huske å ta med meg kamera og makrolinsen på jobb og få tatt noe annet enn mobilbilde av vennen vår Bjarne som Linda og jeg har kalt vår nye venn *hehe*



Ellers er visst sommeren over for denne gang. Nå har det vært tørke i noen uker, og da regnet først kom så kom det skikkelig på Ølberg. Ronny var ute for å sjekke campingvognen og lukke taklukene før regnet kom. Det fikk han gjort. 2 timer etterpå fikk vi telefon om at vi måtte komme ut igjen. Forteltet vårt hadde 20-30 cm med vann innvendig *dån*. Det hadde regnet og haglet som aldri før der ute. Vi satt hjemme på Sandnes - 14 km unna - og hadde ikke noe særlig med regn.
Vi har campingvognen helt innerst på campingplassen og begge veiene som går opp til oss var ødelagte på "null komma niks". Her er den som går oppover mot sanitærannlegget.


Et badebasseng som har blitt godt fyllt opp av regnvann...


Et fortelt gikk dukken rett nedenfor oss. De var inni vognen og fikk "reddet" teltet med å ta ned litt av stengene, men det var allerede kommet et stort hull i taket.

Her trør jeg ned i bakken, og da har det meste av regnet begynt å gå ned i bakken, men likevel er det bare vått 1 cm ned. Jeg tok av meg crocsen og den bare fløt avgårde, så jeg måtte løpe etter den ;) Da det sto på som verst var vannet så høyt enkelte steder at en Mercedes som sto parkert hadde fått vann inn på gulvet. Vi snakker jammen om naturkrefter som klarer å ødelegge på 15-20 minutter.

Her er campingvognen vår og nedover. Vått, ja, og lite sommerstemning...

4 kommentarer:

Sivic sa...

Så vi fikk mere regn her ute enn hos dere : )

Flotte fronter dere skal få på kjøkkenet!!

Fortsatt fin sommer!!

Anne sa...

Hekkan så mye skader det regnet gjorde på den timen. Helt vanvittig hvordan naturkreftene slår til innimellom. Dere var tross alt heldig med vogna denne gangen.

Flott ikea kjøkken dere har valgt...det likte jeg men ikke teppet og gardinene på utstillingsbilde.

Sivic sa...

Hei på deg: )
Det ligger noe til deg i bloggen min : )
Ha ei fin helg!!

bente_me sa...

Ska sei det regna! Godt ikkje alt blei ødelagt då:)

Her er det Bali/brudekortet som eg snakka om som du hjalp meg med papir til:) http://benteme.blogspot.com/2009/07/sukkerstt-sommerutfordring_11.html

Hold ut, ikkje lenge til ferie;)

Hilsen Blomster Bente på Sandnes:)